donderdag 4 december 2008

Vrolijk Sinterklaasfeest!!

Niet alleen Canon-Chinezen zagen wij op de Ganges varen,
Ook Sint en Piet zaten naar de wassende Hindoes te staren!

Barathpur

Vanuit Udaipur vertrekken we richting Agra, maar zullen een tussenstop maken in Barathpur, een stadje 55 km voor Agra. Barathpur heeft eigenlijk maar een publiekstrekker: het Kalaodoa Ghana National Park. Dit is een relatief klein natuurgebied, maar zit in de goede periode van het jaar stampvol vogels vanuit de hele wereld.

We hebben Green Valley Guest House gekozen om te overnachten, een klein hosteltje met een erg aardige eigenaar die de 'onderneming' (heeft maar twee kamers) weer wat nieuw leven in wil blazen na een pauze van twee jaar. We willen maar een nachtje blijven, dus we vinden het allemaal helemaal prima. In de middag bezoeken we op een fiets-riskjaw het park, maar Kirsten voelt zich al enkele dagen niet lekker, dus dit wordt korter dan verwacht. Gelukkig zijn we dan al wel bij Holy Man Babba geweest. Dit is een knettergekke priester die in het park woont en een soort dieren-tempel om zich heen heeft gecreeerd met onder andere een familie apen, een volwassen Antilope die hij heeft opgevoed en enkele stokoude schildpadden die hij graag wil laten zien. Hierna toch maar snel terug naar het Guest House, want de darmen van Kirsten hebben hun beste tijd gehad...
Na een onrustig nachtje hakken we 's ochtends meteen de knoop door en gaan we met de verschrikkelijk lieve GH-eigenaar naar het ziekenhuis, huisartsen kennen ze hier niet echt. Kirsten is natuurlijk al heel wat gewend na haar Oostblok bezoekjes, maar het ziekenhuis van Barathpur doet ons toch even een keer slikken. Nadat wordt besloten dat ze minimaal een dagje opgenomen zal worden zijn we blij dat we onze eigen infuusnaalden bij ons hebben. Het ziekenhuis is erg depressief, wij ook... Maar gelukkig wordt er best goed voor ons gezorgd, allereerst door de eigenaar van het GH, maar zeker ook door de dokters. Kirsten krijgt een rustig plekje, voor zo ver dat mogelijk is; mobiele ringtones, Hindi muziek uit laptops en onbeperkt bezoek van gehele families is in India nog niet verboden. Na een hele dag te zijn volgetankt met allerlei goede vloeistoffen kunnen we in de avond weer naar huis. Er is nog even een goed nachtje slapen voor nodig, maar de volgende dag begnt Kirsten weer op de oude te lijken.

Arie is nog even door het park gaan fietsen, heel erg mooi! Maar uiteindelijk toch erg blij dat we Barathpur achter ons konden laten na al die ellende. Op naar de Taj!!!

Tijdens ons Barathpur-bezoek hebben de aanslagen in Mumbai plaats gevonden. Super bedankt voor alle lieve, bezorgde berichten van jullie! Gelukkig waren wij daar al een tijdje weg, maar het blijft schrikken. Erg veel bekende plekken waar wij ook zijn geweest zijn aangevallen. We volgen uiteraard de nasleep in het land. Politiek staat het redelijk op z'n kop en de eerste ministers zijn al gesneuveld. Maar wat betreft veiligheid voor toeristen is er niet veel veranderd en we hebben ook niet het gevoel dat dat gaat veranderen. India wil absoluut niet dat er geweld ontstaat nav deze ramp. Wij, en vele andere toeristen met ons genieten nog steeds enorm van het land en haar interessante en gastvrije inwoners.
Agra

Om te beginnen, Agra is geen hele boeiende stad, maar de Taj Mahal is des te mooier! We komen aan een Shanti Lodge, een erg goed guesthouse met een uitzicht op de Taj vanaf het dakterras. We wagen die avond rond zonsondergang de eerste poging om het mooie bouwwerk te bewonderen, maar we zijn te laat, de poorten zijn al gesloten. Achteraf gezien is dit niet heel erg, want de Taj in zonsopgang is echt veruit het mooiste.

De volgende ochtend moeten we in de rij staan en stevig betalen, maar we genieten echt van wat we zien. Je weet dat je er staat met de hele toeristische wereld, bussen vol Japanners en vervelende Duitsers, maar toch heeft het gebouw iets magisch. Zelfs teruggekomen op ons dakterras blijf je er naar kijken, omdat het iets speciaals heeft. Wel zijn we die middag direct doorgegaan naar Delhi, een dag erna vertrekt daar een trein die ons naar Varanasi moet brengen.

Delhi

Tja... Misschien komt het omdat we natuurlijk (Atma) Mumbai fan zijn. Misschien komt het omdat we tot op heden weinig positieve verhalen hebben gehoord. Misschien komt het omdat we er maar een nachtje zullen blijven. Misschien komt het omdat een tweede grote stad altijd minder indrukwekend is dan de eerste. Misschien komt het omdat we voor een dicht Red Fort stonden. Tja, Delhi...

Het enige wat deze stad ons heeft gebracht zijn een te duur hotel, een armbandje, een rok en nieuwe zonnebrillen!!!
Tot zo ver Delhi. Op naar Varanasi!

Varanasi

Varanasi, de heilige stad aan de Ganges. En de smerige stad aan de Ganges met heel veel vervelende afzetters! Desondanks vinden wij Varanasi erg indrukwekkend, vooral de boottochten tijdens zonsop- en ondergang.


Ondanks dat we niet de enige zijn in een bootje op de Ganges zie je hier wel echt mooie en indrukwekkende plaatjes. De Ganges wordt voor ieder doel gebruikt: wassen en de was doen, Hindi-rituelen, buffels schoonmaken etc. Het meest indrukwekkende zijn wel de lijkverbrandingen die op sommige 'ghats' plaatsvinden. Erg raar om naar een stapel brandend hout te kijken waar ook een lichaam op ligt. Een ding wordt hier wel duidelijk, de Ganges is voor Hindoes echt heel belangrijk levert ons mooie, speciale herinneringen op.



Overmorgen vliegen we naar Nepal voor een week, erg veel zin in! Dat moet heel speciaal zijn!
Tot later!


4 opmerkingen:

Robbert Strijbosch zei

Arie lullo!
Heb nog eens doir jullie belevenissen heen gescrold, bizar allemaal zeg...
Kirst, alweer een beetje bijgetankt van je dehydratieverhaal?
Hier in Sydney alles heerlijk,lekker westers en veel Nederlanders, een heel ander verhaal dus!
Ik ga jullie binnenkort wel even uitgebreid mailen al ik ook wat fotomateriaal heb. Kus, ook van Im! Dave

Irene zei

Weten we dat ook weer...eigen infusnaalden liggen al klaar en Delhi staat niet meer op de planning. Heerlijk informatief zo'n blog.

Fijn dat jullie het nog steeds zo goed hebben. Wij zijn ook al begonnen met aftellen, maar eerst nog even Sinterklaas en Kerst...

Tjeerd van Zandwijk zei

Kou, sneeuw, gladde daken en windhozen.
Nee, het leven van de Sint gaan niet over rozen.
Naar India komen lukt de Sint dan ook niet
Maar jullie krijgen wel de groeten van hem en piet.

Sint en Punjabi Piet

Johanneke en Dennis zei

Zoooooo... die foto's! Mooi! Ik zie wel een paar toekomstige canvas exemplaren in die fot's.
Kir, hoop dat je weer een beetje bent opgeknapt! Nu wel lekker dat je nog je vent bij je hebt, dan kan die ook goed voor je zorgen... Toch? ;-)

Hier... Koffie, mac-donalds, verven, lijstjes maken, Formido, koffie, latex, boorhamer en bouwvakkersspleten.
Totaal andere wereld dus.
Dikke kus!