vrijdag 26 december 2008

Alsnog: Merry Chrismas!!!

Kolkata (Calcutta)

Als we landen op Calcutta Airport is het al donker. De eerste indruk van deze stad is interessant: er zijn in deze stad de meeste zoetwaren-winkels van de wereld te vinden (bron: Guiness Book of World Records)! Altijd fijn.... En een mooi gezicht al die zoetsappig roze verlichte snoepwinkels die het straatbeeld domineren.

Aangekomen in het centrum van de stad gaan we direct op zoek naar een hotel. Het is hier alleen overspoeld door toeristen en een hotel vinden blijkt dan ook lastiger dan gedacht. Met knalrode schouders van de backpacks vinden we na lang zoeken een hotel met een vrije kamer. Het blijkt echter direct afkomstig uit de hel en de Duivel persoonlijk zit achter de receptie... Na genoeg biertjes toch de slaap kunnen vatten in deze tochtige, stinkende en vooral smerige kamer en de volgende ochtend zo snel mogelijk op zoek gegaan naar een ander hotel. En dan kan het ontdekken van Calcutta beginnen.

Wat een heerlijke stad, en in onze ogen is het hier voornamelijk goed vertoeven op culinair vlak. We vinden alleen maar lekkere restaurants en bakkerijtjes, dus we komen niets te kort! Al brownie etend reizen we met de Metro (echt uniek in India!) die zelfs redelijk Westers aandoet. Calcutta is de vroegere hoofdstad van Brits India (het moest als een tweede London worden..), en deze geschiedenis is merkbaar aan de erg mooie gebouwen en kerken. We zien zowaar de eerste kerststal voor St. Paul's Cathedral. Verder is deze stad een stad van de gigantische shoppingmalls aan het worden. De afgelopen jaren zijn de enorm lelijke maar vooral grote gebouwen de grond uit gestampt. Het is echt een belevenis is om door zo'n mall te lopen aangezien de muziek veel te hard staat en bijna alles wat ze verkopen rommel is, maar relatief duur voor Indiers. Toch wordt er fanatiek ge(kerst)shopt.




Bangalore


Op 16 december vliegen we naar Bangalore om aan onze tocht door het zuiden van India te beginnen. We overnachten hier alleen en gaan direct de volgende dag met de trein naar Cochin aan de Westkust.

Cochin

De treinreis naar Cochin is erg gezellig aangezien er een groep pelgrims naast ons zit die urenlang verhalen vertellen, waar wij nu nog steeds niet van weten wat waar is en wat niet... We hebben in ieder geval erg gelachen en de hele coupe heeft kunnen meegenieten van de slechte grappen.

Cochin is onze eerste kennismaking met de provincie Kerala en wat voor een! Heerlijk weer, palmbomen en overal verse vis te koop. We komen uiteindelijk terecht bij Anna's Homestay, een klein hostel met vier kamers gerund door een ongelooflijk lief stel en comfortabele kamers. Vanaf hier verkennen we Cochin. Aan de kade zien we de vissers die nog gebruik maken van 'chinese visnetten' wat een erg mooi gezicht is. We nemen de pond naar Vypeen Island en gaan naar een Kathakali optreden. Kathakali is een typische Keralanese toneelvorm wat draait om de make-up en gezichtsexpressies, erg mooi!

We eten een paar keer in het hostel, omdat de bazin een erg goede kok is! Ook trakteren we onzelf op een dagje zwembad (van een hotel in de buurt) wat onze eerste echte zwembroek- en bikinimomenten van de vakantie zijn, heerlijk!


Houseboat (Allepey)


Kerala staat bekend om haar 'houseboats', dit zijn een soort van drijvende huizen die door de prachtige backwaters varen. Het is een investering, maar dan heb je ook wel je eigen drijvende huisje met drie man personeel... Vanuit Cochin worden we naar de houseboat gereden en daar staan de kok, de stuurman en de kapitein al op ons te wachten. Dit is echt een hele mooie ervaring, de natuur is adembenemend mooi en de sfeer erg ontspannen. De kok maakte typische Keralanese gerechten voor ons met, uiteraard, verse vis en alles bereid in kokosolie. De zonsondergang en -opgang zijn natuurlijk genieten en we slapen heerlijk al dijnend in ons eigen slaapkamertje.













Kollam


Vanaf de houseboat zouden we aanvankelijk een nachtje in Kollam verblijven, maar het lijkt er op dat we een niet bestaand hotel hebben geboekt. Moet je ook een keer meegemaakt hebben... Na heel Kollam doorgekamd te hebben en iedere bewoner zo'n beetje te hebben aangesproken, gaan we maar direct door naar onze kerstlocatie: Varkala Beach! Geen straf om hier wat eerder te arriveren...

Varkala


Varkala is hoe je je een zonvakantie-bestemming voorsteld: zon, zee, strand en wuifende palmen... Voor ieder strandtentje liggen tafels vol verse vis te wachten om op de barbecue gegrild te worden.
De kerstsfeer hier bestaat uit erg veel felgekleurde kerststerren, kerstlichtjes in palmbomen, opgetuigde kerststalletjes en kinderen die als dansende Kerstman een zakcentje proberen te verdienen. Toch apart om in de zon aan het strand kerst te vieren in plaats van hopen op een witte kerst met je winterjas aan, maar het went snel! Het leven hier is heerlijk, onze enige zorg is om in de gaten te houden dat we niet te veel verbranden...








Morgen zullen we nog wat zuidelijker afreizen om in Kovalam oudejaarsavond te vieren.

Alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst en we zullen in januari verslag uit brengen van onze laatste reisweekjes...

Daaaaag!!!

1 opmerking:

Dennis en Johanneke zei

Top verslag weer! Vanaf hier alvast een super 2009 toegewenst!!!!!